donderdag 16 februari 2012

Bouillon...

De Siberische kou heeft de afgelopen dagen plaatsgemaakt voor regen en wind. De ideale mix voor een stevige verkoudheid. Snif! Een kopje krachtige bouillon doet dan vaak wonderen, dacht men in ieder geval in de 19e eeuw. De onvolprezen Wouter Klootwijk van het programma de Wilde Keuken heeft twee schitterende afleveringen aan het magische vleesextract gewijd: http://programma.ntr.nl/10021/de-wilde-keuken.

Wat schetst mijn verbazing tijdens het kijken naar de prachtige uitzendingen? Eén van de ontdekkers van de kant-en-klare bouillon is de Duitse scheikundige Justus von Liebig: http://nl.wikipedia.org/wiki/Justus_von_Liebig. En laat Het Bakhuijs nou drie schitterende brocante blikken op voorraad hebben met zijn naam erop...
Eén kleine en twee grote met opdruk in het Frans en Nederlands. Anno 2012 ideaal om bijvoorbeeld keukenspullen in op te bergen of als blikvanger in de woon- of eetkeuken. Want zeg nou zelf: een goede bouillon trek je toch zelf met verse groenten en een knook. Dan ben je pas echt zó van die vervelende snotneus af!

1 opmerking: