dinsdag 11 januari 2011

De Wijngaardslak

Hier in Zuid-Limburg is deze vriendelijke, grote slak al jaren een beschermde diersoort. Vooral op vochtige lente- en zomeravonden kom je ze massaal tegen in de holle wegen van het Heuvelland.

wijngaardslak

De wijngaardslak. Vermoedelijk ooit door de Romeinen meegebracht, omdat de beestjes tot op de dag van vandaag een ware delicatesse zijn, vooral in  Zuid-Europa. Het liefst vers -en dus niet uit blik- bereid met flink wat olie, knoflook, peterselie en een snufje zeezout. Er zijn zelfs speciale serviezen en bestekken om de weekdieren te bereiden. En juist die heb ik de afgelopen tijd bij onze Zuiderburen in groten getale op de kop weten te tikken.








Dat is leuk, maar je krijgt ze in het land van rookworst, hutspot en kroketten aan de straatstenen niet kwijt. Toch maar eens een Marktplaatsaccount openen in België of misschien zelfs Frankrijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen