woensdag 9 februari 2011

Kitchen Aid avant la lettre

De huidige topkok of amateur keukenprins (of prinses) kan bijna niet meer zonder. De keukenmachine. Raspen, mengen of pureren, de moderne apparaten doen alles letterlijk in een handomdraai. Toch is het nog niet eens zo gek lang geleden dat elektriciteit niet overal een vanzelfsprekendheid was. Toch waren toen wel al de Kitchen Aid designers avant la lettre geboren.

Twee voorbeelden. Mixen kan namelijk net zo goed en vooral snel met dit apparaat...


De ouderwetse handmixer inderdaad! Ei in de kom en klutsen maar, bovendien kan íe na gebruik gewoon in de afwasmachine!

Afgelopen weekeinde is een meer bijzonder, zeg maar gerust Wellsiaans (http://nl.wikipedia.org/wiki/The_War_of_the_Worlds_(boek)) apparaat in mijn bezit gekomen...


Het is van de Franse firma Mouli, toch niet echt bekend om rocketscience, en kan raspen en snijden. Maar liefst vijf verschillende schijven zitten erbij. Het handige is dat er een bakje of een plank onder kan worden geplaatst, dus geen gedoe en geknoei. 
Ook een goede tip voor de huishoudens die energie willen besparen ;-)!

1 opmerking:

  1. Fantastisch! Jeugdsentiment! Hiermee werden thuis bieten, wortels, kaas en alles wat klein en fijn moest zijn geraspt. De metalen schijfjes werden na gebruik boven de kachel gehangen om te drogen. Leuk om het weer terug te zien. In mijn eigen huishouding heb ik een oranje kunststof exemplaar gehad. Nu heb ik al jaren een Magi Mix, ook fijn!

    BeantwoordenVerwijderen